Montenegrói szakembereket oktatnak

2018. június 28. - 09:11
Bizonyítékokon alapuló népegészségügyi képzést (Evidence-based public health training) tartanak a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézetében a dél-európai állam szakértői számára. A háromnapos program a PH-ELIM projekt része.

A PH-ELIM (573997-EPP-1-2016-1-ME-EPPKA2-CBHE-JP) projekt célja, hogy a népegészségügyi területeken (népegészségügy, egészségügyi menedzsment és közgazdaságtan, egészségügyi jog és népegészségügyi informatika) tantervek és képzési programok javítása és korszerűsítése révén szélesítse a montenegrói oktatási rendszer népegészségügyi fókuszú képzéseinek spektrumát.

A montenegrói felsőoktatási intézményekben dolgozók kompetenciáinak bővítésére a projekt keretében már több képzést is kidolgoztak és végrehajtottak a fejlesztést támogató konzorciumi partnerek, köztük a debreceni Népegészségügyi Kar munkatársai. A Debreceni Egyetem mellett a képzésfejlesztésben részt vesz még a Heidelberg University, a University of Innsbruck és a Kapodistrian University of Athens.

A bizonyítékokon alapuló népegészségügyi képzésen (Evidence-based public health training) a Megelőző Orvostani Intézet oktatói: Ádány Róza egyetemi tanár, valamint Sándor János docens, Ádám Balázs docens, Nagy Attila tanársegéd és Varga Orsolya adjunktus tartanak előadásokat a montenegrói intézményekből (Institute of Public Health, Ministry of Health, University of Montenegro, University of Donja Gorica) érkezett szakértők részére.

 

Sajtóiroda

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.