Kossuth Gyakorló: tehetségek iskolája

2019. április 30. - 14:30
Boszorkánykonyha, tűzfészek, észélező - különleges programokon mutatkoztak be a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának és Általános Iskolájának tehetséges diákjai hétfőn.

A harmadik alkalommal megrendezett Tehetségnapon sokrétű tudásukból adtak ízelítőt a Kossuth Gyakorló diákjai az elsőtől a tizenkettedik évfolyamig a programnak idén otthont adó Arany János téri feladatellátási helyen.

- Kilenc élménypontot alakítottunk ki, amelyeket a tűzzománc készítéstől a kémiai kísérleteken át a matematikai vetélkedőkig számos interaktív műhelymunkán vehettek részt a diákjaink. Emellett bemutatkoztak a komoly- és könnyűzene, az irodalom és a dráma, a néptánc, illetve az idegen nyelvek terén kiemelkedő tanítványaink – tájékoztatott Denichné Hajdu Tímea intézményvezető-helyettes.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája évek óta akkreditált kiváló tehetségpontként és Minősített Tehetséggondozó Műhelyként működik, számos tehetséggondozó program segíti a tanulók kibontakozását. A diákok mind az általános, mind a középfokú oktatásban több tudomány-, művészeti-, és sportág közül választhatnak, ahol képességeiket továbbfejleszthetik.

- A tehetség nemcsak egyéni, hanem társadalmi felelősség is egyben. Ma már számos intézmény szakmailag professzionális módon közelít a tehetségekhez, észreveszi és továbbfejleszti őket mindenkinek az adottsága szerint. A Kossuth Gyakorló is egy ilyen helyszín, ahol évek óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tehetségek szakértő kezek között fejleszthessék képességeiket. Ez pedig kiválóan illeszkedik a Debreceni Egyetem komplex tehetségfejlesztő programjához – hangsúlyozta a rendezvény megnyitóján Bartha Elek oktatási rektorhelyettes. 

A Kossuth Gyakorló 2200 tanulója közül ebben a tanévben is szinte mindenki részt vett valamilyen rangos versenyen, és több százan értek el kiemelkedő eredményeket országos vagy nemzetközi megmérettetéseken.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ