Sikeres DEbütálás az új rangsorban

2019. április 03. - 16:05
A világ legjobb 300 felsőoktatási intézménye között szerepel az „Egészség és jóllét” szakterületen nyújtott eredményeivel a Debreceni Egyetem a Times Higher Education új ranglistáján. A „THE University Impact Rankings 2019” rangsort szerdán hozták nyilvánosságra.


A felsőoktatási intézmények társadalmi és gazdasági szerepvállalását és hatásait az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai mentén vizsgálja új elemzésében a neves brit rangsorkészítő Times Higher Education. A 17 terület közül az egészséges élet és a jóllét biztosítása témában a 201-300. helyre rangsorolta a Debreceni Egyetemet a szervezet.

– A Debreceni Egyetem számára stratégiai terület az egészségügy, bizonyítja ezt az is, hogy itt jött létre és működik az ország első egészségipari FIEK-programja. Az intézmény négy karán képzünk egészségügyi szakembereket, emellett jelentős a gazdasági élet szereplőivel kötött együttműködések száma és a nemzetközi kutatócsoportokban való részvétel is. Utóbbiak a gyógyszerkutatáson át az egészségügyi kockázatok felméréséig több területet is érintenek – sorolta a hirek.unideb.hu portálnak Pintér Ákos általános rektorhelyettese. Hozzátette: az új rangsorban elért helyezés mutatja, hogy megtérül az egészségügybe, egészségiparba fektetett munka.

A nemzetközi rangsor készítői figyelembe vették az egészségügyi képzésben résztvevő hallgatók számát, arányát a teljes hallgatói létszámhoz viszonyítva, az egészségügyi kutatásokat, ipari együttműködéseket, valamint az egészséges életmódhoz kapcsolódó infrastruktúrát: az egyetemi sportpályákat és -létesítményeket (egyetemi sportkomplexum, DESOK, SET-központ, Unifit). Emellett az olyan kezdeményezések is szerephez jutottak, amelyek  régóta eredményesen működnek a Debreceni Egyetemen: a DEAC él- és tömegsport támogató tevékenységét, az intézmény részvételét a város egészségstratégiájának kidolgozásában, a „Családbarát intézmény” címért tett erőfeszítéseket, a Szenior Egyetem és a Science Café előadás-sorozatokat, valamint a mentálhigiénés szolgáltatásokat.


Sajtóiroda – BZs, TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ