Továbbra is a legjobbak között

2019. január 16. - 12:29
Megőrizte tavalyi helyezését a Debreceni Egyetem a Times Higher Education frissen megjelent listáján, amely a feltörekvő gazdaságok egyetemeit rangsorolja. A rangsort kedden este hozták nyilvánosságra.

A Times Higher Education idei első nemzetközi listája – amelyen 43 ország 442 felsőoktatási intézménye szerepel - a Debreceni Egyetemet a 201-250. helyre rangsorolta. A legerősebb pillér az idei felmérés szerint is a nemzetközi beágyazottság. Biztató jel, hogy az öt értékelési szempont közül négyben - köztük a kutatási bevételek tekintetében is - javítani tudott tavalyi pontszámán az intézmény.

– Az egyetem vezetése fontosnak tartja, hogy az intézmény minősítését folyamatosan erősítse, különös tekintettel a nemzetköziség, az idézettség és a publikációk tekintetében – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Pintér Ákos. Az egyetem általános rektorhelyettese hangsúlyozta: kiemelt teendő a jövőben az intézmény saját kiadásában megjelenő periodikák színvonalának további emelése.

A rangsort évről évre a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, valamint a nemzetközi oktatók és hallgatók száma alapján állítják össze. Emellett különös hangsúlyt kapnak azok a faktorok, amelyek a feltörekvő országok egyetemeinek jellemzőit és fejlesztési prioritásait – például iparági kapcsolatok, nemzetközi perspektívák – tükrözik.

A rangsor első helyére a Csinghua Egyetem került, a legjobb európai intézmény a Moszkvai Állami Egyetem, a régió legjobb eredményével a prágai Károly Egyetem büszkélkedhet, amely idén az 53.,. A listára hét magyar egyetem került fel.


Sajtóiroda - BZs


Lista 2019.
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/emerging-economies-university-rankings#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

Magyar egyetemek 2019.
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/emerging-economies-university-rankings#!/page/0/length/25/locations/HU/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ